Tegenwoordig kun je als bedrijf niet meer zonder website. Een moderne website laat zien wat jij in huis hebt en helpt jou actief om nieuwe klanten te trekken. Met deze handige website checklist kun je zien of jouw bedrijfssite klaar is voor 2021 of toe aan een update.

✅ Responsive layout

De meeste mensen bekijken jouw website via hun telefoon of tablet. Het is dus belangrijk dat jouw layout responsive is, ofwel zich moeiteloos kan aanpassen aan de grootte van iemands beeldscherm.

Een eerste indruk is algauw een slechte wanneer je website er raar verkreukeld uitziet of moeilijk te bedienen is op een telefoon.

✅ Aantrekkelijk beeldmateriaal

Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden. Wij mensen zijn enorm visueel ingesteld. Mooie afbeeldingen spreken ons aan. Zorg dat je website meer is dan droge tekst. Relevant, aantrekkelijk en hoge resolutie beeldmateriaal kan ontzettend veel voor je doen.

✅ Doelgericht ontwerp

Is jouw website een statisch visitekaartje? Een gevalletje “ja leuk, dit is het, doei”? Je kunt er echt zo. ontzettend. veel. meer. uithalen! Door doelgericht webdesign kun je je bezoekers – ofwel toekomstige klanten – slim door je website leiden, door ze de dingen aan te reiken die het belangrijkst zijn.

Dit begint al bij je homepage: geen saaie droge lap tekst ter kennismaking, maar liever een knop naar je populairste dienst als ondernemer, een slider met aanbiedingen voor een webshop, of concertagenda voor een artiest.

✅ Levende blog of nieuwsfeed

Wat enorm bijdraagt aan het actueel houden van je website en het trekken van terugkerende bezoekers, is een nieuws- of blogfeed (whichever het beste past). Zo houd je je doelgroep op de hoogte van waar je mee bezig bent, of bied je potentiële klanten een bron van informatie en inspiratie.

✅ Up to date

Natuurlij is het belangrijk dat je website up to date is. Niet alleen aan de voorkant, maar ook aan de achterkant. Zorg dat je een geldig SSL-certificaat hebt, dat je de nieuwste php-versie gebruikt, en dat je WordPress core, theme en plugins allemaal netjes regelmatig geüpdate worden.

✅ Makkelijk te onderhouden

Een moderne website is een makkelijk te onderhouden website. Voor iedereen, ook wanneer je geen technische kennis hebt. De tijd van bleekscheterige nerds die in een donker hok over een scherm vol html-code gebogen zitten is allang voorbij – de achterkant van een website ziet er tegenwoordig óók mooi en prettig werkzaam uit.

Kort samengevat:

  • Zorg dat je website mobielvriendelijk is
  • Zorg dat je website visueel aantrekkelijk is
  • Zorg dat iedere pagina ontworpen is met één doel in het achterhoofd
  • Voeg waarde toe met een blog
  • Zorg dat je ze basics op het gebied van veiligheid voor elkaar hebt
  • Onderhoud je website!

Voorkom dat jouw website in een hoekje van het internet stof staat te vangen. Zet hem voor je aan het werk door actief bezoekers te trekken - de eerste stap naar automatisering en passief inkomen!

Hiermee schrijf je je in voor de nieuwsbrief. Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.

Scroll naar top