7x blogvormen die jou op de kaart zetten als expert

Eén van de functies van zakelijk bloggen is jou als expert neerzetten. Je hebt een hoop kennis en skills in huis, maar hoe zet je dat precies op papier? Hoe laat je aan je potentiële klant zien wat jij in huis hebt? Met deze handige blogvormen kun je het eigenlijk niet fout doen.

1 – Tips

Haha, see what I did there? Dit is de makkelijkste van alle blogvormen. Je verzamelt tips rond 1 onderwerp en presenteert die in een lijst. Zo’n lijst is makkelijk te scannen en een nummertje in je blogtitel is erg aantrekkelijk om op te klikken.

2 – Tutorials

Iets meer de diepte in? Maak dan een tutorial. Dat kan heel simpel: gewoon een stappenplan, of een recept. Maar je kunt het ook aankleden met handige foto’s, screenshots of zelfs een video.

3 – Q&A

Doe je regelmatig een Q&A op Instagram Stories en heb je een paar mooie vragen die bij elkaar passen? Maak er dan een mooi blogartikel van – misschien kun je zelfs nog iets uitgebreider antwoorden.

4 – Interviews

Iets wat Suzanne van VrijeMeid.nl heel tof toepast: interviews! Als je het slim doet, zijn ze niet alleen heel nuttig voor je lezers, maar ook leerzaam voor jezelf. Zo creëer je eigenlijk expertstatus door je eigen zoektocht te delen.

5 – Portfolio

Je kunt een los portfolio op je website voeren, naast je blog, maar je kunt ook heel goed je blog zelf daarvoor gebruiken. Wanneer je je blog hiervoor gebruikt, kun je je portfolioposts heel mooi afwisselen met gerelateerde tips en tutorials.

6 – Case studies

Dit is vergelijkbaar met een portfolio, deze blogformats liggen dicht bij elkaar. Maar in een case study kun je dieper ingaan op wat je klant nodig had, hoe jij dat gerealiseerd hebt, wat je ervan hebt geleerd en hoe je bent gegroeid. In case studies kun je ook heel goed losse onderdelen van een project uit de doeken doen.

Dit hoeft niet per se alleen met success stories, maar ook een epic fail (waarin je natuurlijk uitgebreid je lessen beschrijft) kan heel waardevol zijn. En het laat ook nog eens een heel eerlijke en menselijke kant van je zien!

7 – Vakliteratuur

Lees je veel boeken of tijdschriften voor je werk? Dan kun je ook die gebruiken als waardevolle bloginspiratie. Dat kan met een simpele boekreview, maar bijvoorbeeld ook door een fijn artikel in lijstvorm te maken met jouw learnings, wat jij de belangrijkste punten vond, of waar je het juist absoluut niet eens bent met de schrijver.

Ook kun je hier heel goed affiliate links aan hangen, om een beetje passief inkomen te scoren.

Maak jij al slim gebruik van deze blogvormen?

Aan de slag met waardevolle content

Cheat sheets webteksten
Cursus Waardevol Bloggen
Scroll naar boven