Ik zie het bij veel andere ondernemers met een blog voorbij komen: een recap van de afgelopen maand en een vooruitblik op de komende. Het geeft een interessant inkijkje in hoe anderen hun onderneming vormgeven, en ik vind het altijd leuk om te lezen. Daarom heb ik besloten om het nu ook zelf te doen, om jullie een idee te geven van hoe het leven er als een startende ondernemer uitziet. Dit was augustus voor mij!

Dit waren mijn doelen in augustus

 • Een goedlopende advertentie voor een weggever neerzetten
  Ik heb ermee geëxperimenteerd, maar ben nog niet tevreden. Na een hoop A/B testing heb ik wel wat leads gekregen, maar ze waren nog relatief duur. Wel heb ik recent geleerd dat het slimmer is om als een tweetrapsraket te adverteren, waardoor ik niet op een 100% koude doelgroep adverteer met mijn weggever. We gaan het in september gewoon nog een keer proberen met de nieuwe strategie!
 • Een template of cheat sheet maken voor een webpagina over duurzaamheid
  Dat is wel helemaal naar tevredenheid gelukt! Ik heb een mooie PDF gemaakt die je stap voor stap door het schrijfproces leidt, plus een aantal fijne vormgevingstips. Wil je jouw beleid en ambities op het gebied van duurzaamheid mooi op je site presenteren, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan kun je hier de cheat sheet vinden.

Hier ben ik dankbaar voor

 • Begin augustus heb ik mijn tweede coronavaccinatie gekregen;
 • Ik heb voor mijn verjaardag heerlijk met Paul bij restaurant Het Seminar in Zenderen gegeten – inclusief wijnarrangement;
 • Ik kon het terras van mijn oude studentenstamkroeg (okee, nog steeds stamkroeg) De Vestingbar een middag afhuren om heerlijk coronaproof en in de zon mijn verjaardag te vieren met familie;
 • We hadden de eerste bijeenkomst als nieuwe kandidaatbestuur van GroenLinks Hengelo;
 • Ik heb gezellig een middagje bij Anne-Loes op kantoor gewerkt;
 • Ik had een leuke ondernemersdate met Kim bij Knetter;
 • Papa en mama waren op mijn verjaardag op vakantie, maar zijn nog een middagje apart langsgekomen.

Bestgelezen blogpost van augustus

Best gelezen blogpost van augustus: CO2-uitstoot van een website bouwen: is 2 bomen genoeg om dat te compenseren?

CO2-uitstoot van een website bouwen: is 2 bomen genoeg om dat te compenseren?
Klik hier om te lezen.

Mijn doelen voor september

Stiekem vind ik het best wel spannend om dit zo en plein public online te zetten. Maar het is ook een goede stok achter de deur om écht te focussen en me niet af te laten leiden door allerlei ideeën die óók leuk en interessant zijn.

Mijn eerste jaar ondernemen (2020) was vooral zoeken. Ik had een toffe klus gescoord bij Roots Natuurmagazine, iedere maand hun duurzame rubriek verzorgen. Fijn als basis (en daar schrijf ik nog steeds voor!). Maar hoe ik mijn onderneming daaromheen vorm zou gaan geven… Lastig.

Twee zwakke punten hebben me parten gespeeld.

Aan de ene kant heb ik mijn leven lang zero referentiekaders gehad als het ging om geld. Wat mijn ouders verdienen? Geen idee. Wat anderen verdienen? Geen idee. Wat ikzelf waard was? Geen idee. Ik had het minimumloon opgezocht op internet. Ik begon in 2020 met €25 per uur vragen. True story. Tot ik van mijn boekhouder Esmeralda te horen kreeg dat dat echt veel te weinig was, en dat ik toch MINSTENS €50 moest gaan rekenen.

Fijne open ondernemers als Suzanne van Duijn (Vrije Meid) en Charlotte van ‘t Wout (Celine Charlotte) hebben mijn ogen geopend voor andere manieren van leven, andere manieren van naar geld kijken en met geld omgaan. Van hen heb ik ontzettend veel geleerd op financieel vlak. Plus een paar fijne boeken op dit gebied.

Mijn tweede zwakke punt: marketing, sales, acquisitie. Maar ook dit is te leren. Ik heb cursussen gevolgd van Sharona Bolander. Eerst op het gebied van marketing en sales op Instagram, daarna all in met de Fast Lane Business School. Zoveel van geleerd op het gebied van online verdienmodellen en hoe ik die daadwerkelijk vormgeef, maar ook door de coachingsessies veel geleerd over meer persoonlijke acquisitie en salesgesprekken.

Dus nu heb ik mijn droomleven op papier gezet en uitgezocht hoeveel ik daarvoor moet verdienen. Voor het eerst in mijn leven heb ik daadwerkelijk een PLAN. Niet meer steunen op Pauls salarisstrookje en hopen dat ik 1 of 2 goedbetaalde klussen scoor, maar een ECHT. SERIEUS. PLAN. Met kleine, behapbare financiële stappen die ik kan nemen om zelfstandiger te worden en uiteindelijk mijn droomleven te leiden. Steeds een treetje hoger.

Dit zijn mijn plannen voor september:

 • Meer cheat sheets maken! Ik heb er nog 7 op de planning staan, ik wil er minimaal 4 publiceren in september.
 • Minimaal 1 webdesignklus scoren (ik heb al 2 kennismakingsgesprekken in de agenda staan, yay!)
 • Advertentie van augustus optimaliseren
 • €1000 omzet draaien / €500 winst naar mijn privérekening kunnen overmaken.
Winkelwagen
Scroll naar top

Download gratis mijn checklist voor een duurzame website!

Door je in te schrijven ga je ermee akkoord dat ik je af en toe mail met inspiratie of een fijne aanbieding. Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.