Pfoei, de maand is omgevlogen! Het was een maand van veel zaaien, met een hoop kennismakingsgesprekken via Whereby, dus ik hoop dat ik binnenkort wat mag oogsten. Daarnaast heb ik wat dingen gedaan die niet op de planning stonden, en daardoor de dingen die wél op de planning stonden, een beetje uit het oog verloren…

Dit waren mijn doelen in september

 • Meer cheat sheets maken! Ik heb er nog 7 op de planning staan, ik wil er minimaal 4 publiceren in september.
  Deze is in progress. Ik heb uiteindelijk 2 nieuwe cheat sheets erbij gemaakt: voor een onepager website en voor een bio pagina. Deze cheat sheets helpen je bij het schrijven en vormgeven van een specifieke webpagina. Je kunt ze allebei vinden in de webshop.
 • Minimaal 1 webdesignklus scoren (ik heb al 2 kennismakingsgesprekken in de agenda staan, yay!)
  Yes, dit is gelukt! Op dit moment ben ik bezig met een mooie website voor Jolijf, een yogadocente.
 • Advertentie van augustus optimaliseren
  Om eerlijk te zijn, ben ik hier totaaaaal niet mee bezig geweest. Ik weet precies welke stappen ik wil zetten, maar door alle calls en “project hosting” ben ik er nog niet aan toe gekomen. Daarnaast vraag ik me af of het op dit moment wel nuttig is om te adverteren. Staat niet heel hoog op de prioriteitenlijst nu.
 • €1000 omzet draaien / €500 winst naar mijn privérekening kunnen overmaken.
  Helaas niet gelukt, maar na een paar erg krappe maanden in de zomer, ís er nu in ieder geval weer omzet. Startende ondernemer struggles man. Ik heb in ieder geval flink gezaaid de afgelopen maand.

Hoewel ik lang niet al mijn doelen heb gehaald, heb ik wel iets heel anders tofs gedaan: naast webdesign kun je nu ook duurzame hosting bij mij afnemen! Vind je hosting regelen maar lastig en overwhelming, dan heb ik gewoon een pakket voor je waar je niet meer bij hoeft na te denken.

Met mijn all inclusive service koop of koppel ik jouw gewenste domeinnaam, zorg ik ervoor dat jouw webruimte netjes wordt ingericht met de CMS van jouw keuze (bijvoorbeeld WordPress) en maak ik een professioneel emailadres voor je aan (want gmail of hotmail voor je bedrijfsemail staat zo schraal, toch?).

Daarnaast ben ik bezig om een paar testverhuizingen te doen, zodat ik ook kan aanbieden om jouw complete WordPress website te verhuizen, mocht je willen overstappen op mijn groene hosting. Ik heb het wel eerder gedaan met mijn eigen sites, maar dat is laaaang geleden.

Hier ben ik dankbaar voor

 • Ons heerlijke midweekje Freiburg aan het begin van de maand!
 • Dat ik na een onverwachte en zeer pijnlijke voetblessure niet eigenwijs was, maar écht mijn rust nam, waardoor ik in Duitsland soort van okee kon lopen. En op dit moment kan ik in ieder geval weer de dagelijkse dingen doen en zelfs naar de markt lopen (hoewel dat laatste een beetje wisselend is). Lange afstanden durf ik nog niet aan.
 • Het eerste pakketje van De Chocoladeverkopers in de brievenbus – ik heb een abonnement van 3 maanden voor mijn verjaardag gekregen van mijn zusje 🥰
 • De enorme hoeveelheid kennismakingscalls die ik mocht doen de afgelopen maand! Ook al neemt iemand niet direct een product of dienst bij me af, dan nog ben ik er enorm dankbaar voor, omdat ik vaak hele blije en dankbare reacties krijg. Hierdoor weet ik zeker dat mensen me herinneren als ze me wel nodig hebben, of dat ze me aanbevelen bij anderen.
 • Ik heb mijn hele familie van vaderskant weer eens gezien bij een gezellige high tea in Friesland.
 • De gezellige pizza party van VOUT! Leuk om oude bekenden weer te spreken en nieuwe vrouwelijke ondernemers te leren kennen. 🍕
 • De onbetaalbare tip van Anne-Loes om meer uit mijn huidige leads te halen. Je krijgt nog brownies van me!
 • Voor mijn ecoblog CherryCharlie.nl mocht ik Evelien Op Weg interviewen.
 • Yours truly is tegenwoordig penningmeester voor GroenLinks Hengelo! 🍀
 • Werken in gebouw N. Met dank aan Wendy weet ik nu waar de rustige plekjes te vinden zijn én hoe ik daar op de wifi kom. (Haha, wat een beginnersfout was dat zeg.)

Bestgelezen blogpost van september

Het interview met duurzame ondernemer Marloes Durinck!
Klik hier om het te lezen.

Dit staat er op de agenda voor oktober

 • Oplevering Allemans website
  Het wachten op de bank (zodat we een API code kunnen aanmaken) duurt zo lang, dat we hebben besloten om zonder donatiefunctie live te gaan. Dus die ga ik later toevoegen. Service van de zaak enzo.
 • 6 oktober is het Durin’s Day
  Very important voor Hobbit fans. Moet nog verzinnen hoe ik het ga vieren. Zit te denken aan iets met bier, lekker eten, en kijken of ik ergens een eenzame berg kan adopteren ofzo. 😉
 • Al 2 calls voor oktober ingepland 🙂
 • Appels plukken bij mijn oom en tante
 • Naar Schiermonnikoog met de schoonfamilie

Mijn doelen voor oktober

 • Nog 2 cheat sheets bijmaken
 • Minimaal 1 webdesignklus scoren
 • 2 à 3 geschikte proefpersonen vinden voor het verhuizen van grijze naar groene webhosting
  Heb je een WordPress site, en is jouw website nog grijs gehost? Stuur me dan een berichtje bij interesse! Het gaat me er voornamelijk om een beetje een vast omlijnd protocol daarvoor te ontwerpen, en om te kijken hoeveel tijd het me kost, zodat ik een prijs kan bepalen. Proefpersonen betalen niet voor de verhuizing, alleen voor de hosting zelf. Dus grijp je kans!
 • €1000 omzet draaien / €500 winst naar mijn privérekening kunnen overmaken
  We gaan het gewoon nog een keer proberen! Er lopen op dit moment een paar klussen die ik hoogstwaarschijnlijk wel kan factureren de komende maand, dus yay! Door alle succesverhalen kan ik soms heel erg de druk voelen om direct succesvol te moeten zijn, maar hé, gemiddeld duurt het zo’n 3 jaar voor je als ondernemer structureel winst begint te maken. En de meesten halen de 5 jaar niet eens. Dus even wat minder pressure, Charlie!
Winkelwagen
Scroll naar top