Duurzame partners
Ik werk samen met een betrouwbare en duurzame hostingpartij van Nederlandse bodem.

Transparant
Ik neem alle techniek uit handen en leg duidelijk uit wat er gaat gebeuren.

Verhuizingen
Verhuizen van grijze naar groene hosting? Ook dat kan ik voor je regelen.

Bomen planten
Voor ieder jaar hosting plant ik 2 bomen voor jou via Trees for All.

Als duurzame ondernemer wil je natuurlijk dat ook jouw online aanwezigheid niet teveel impact heeft op de aarde.

Een website staat geparkeerd op een server die altijd aan staat. Vaak meerdere servers, om eventuele downtime op te vangen. Dat kost energie en grondstoffen.

Gelukkig bestaat er zoiets als duurzame webhosting: hostingpartijen die bewust kiezen voor groene energie en moderne, energiezuinige hardware.

Vind je het uitzoeken en regelen van hosting en je domeinnaam moeilijk of overwhelming, dan regel ik dat graag voor je – het is dan in één keer allemaal goed!

Ik wilde beginnen met mijn eigen duurzame website en email met weinig budget. Charlotte gaf fijne service, hielp me op de goede weg en gaf uitgebreid en vooral eerlijk advies.
Fleur
Het voelt echt als een verlossing en ik ben zoooo blij dat ik jou heb gevraagd en dat je dit wilt doen! Het is zo fijn om met een enthousiast iemand te werken, die alles duidelijk communiceert.
Karin

Prijzen

Hosting


KleinGrootExtra ruimte
Prijs per maand€9,99€14,99+ €5,-
Domeinen11
Subdomeinen5onbeperktonbeperkt
Opslag5 GB SSD10 GB SSD+ 5 GB SSD
Dataverkeer50 GB100 GB+ 50 GB
CPU core11
RAM512 MB512 MB
Gratis✔︎✔︎
Webmail✔︎✔︎
Emails per dag500500
Installatieservice✔︎✔︎
Wekelijks onderhoudbij WordPress installatiebij WordPress installatie
Bomen cadeau22

Extra toe te voegen


WordPress website verhuizing

Extra domein verhuizen

WordPress multisite installatie

Kale multisite installatie, handig wanneer je shop of academy op subdomein wilt

WordPress webdesign

Coming soon: WordPress startpakketten met Astra Pro licentie en essentiële plugins!

Gratis installatieservice

 • Vastleggen of verhuizen domeinnaam (kosten worden 1 op 1 doorgerekend), of koppelen reeds gekocht domein
 • Advies bij kiezen domeinnaam indien nodig
 • Hosting inregelen
 • 1 professioneel emailadres instellen
 • WordPress installatie met benodigde plugins voor wekelijkse onderhoudservice (of ander CMS naar keuze)

Wekelijks onderhoud

 • Backup en gratis backupherstel
 • Update WP core, theme, plugins
 • Update Complianz cookie policy
 • Veiligheidscheck
 • Basic optimalisatie
 • Vervangen verouderde techniek (alleen bij webdesign door Charlottes Tekst en Media)

Veelgestelde vragen

Ja – als je een dienst of product bij mij hebt afgenomen, en er werkt iets niet goed, dan los ik dat sowieso voor je op. Of je hebt een korte vraag over hoe iets werkt, die ik per email of tekstbericht kan beantwoorden. Dit is gratis en hier heb je altijd recht op als klant bij mij.

Onderhoud/websitebeheer is iets wat je in theorie zelf kunt doen, maar wat je liever uit handen geeft. Daar betaal je dan voor. Mijn onderhoudservice vind je hier.

Ik koop de hosting in bij Antagonist, en zij maken gebruik van de serverparken van Previder en Equinix. Deze partijen zijn allemaal bewust bezig met een duurzame bedrijfsvoering. Previder gebruikt bijvoorbeeld de restwarmte van het koelen van de servers voor het verwarmen van een grote kantoorflat. En ze zitten op Nederlandse bodem! In Hengelo en Enschede om precies te zijn.

Ten eerste krijg je bij mij voor ieder jaar hosting wat je afneemt, 2 bomen bij Trees for All cadeau. Het certificaat krijg je natuurlijk toegestuurd!

Daarnaast krijg je bij mij ook basic onderhoud van je WordPress site. Is belangrijk voor de veiligheid en voor het functioneren van je site, en zo heb je daar zelf geen kopzorgen aan.

Webhosting is geen magie. Jouw website is een berg nullen en enen op een fysieke server. Daar zijn grondstoffen en energie voor nodig. Ook al kopen de serverparken energie in bij een groene aanbieder, het Nederlandse elektriciteitsnetwerk is zo ingericht dat groene en grijze stroom over dezelfde kabels gaan. Daar is geen onderscheid tussen.

Het is dus aan de ene kant belangrijk om groene energie te kiezen, om het aanbod hierin te stimuleren en tegelijkertijd vraag en aanbod van grijze energie in Nederland af te bouwen. Aan de andere kant is dus nog niet alle energie in Nederland (en ter wereld) groen, dus daarom is het nog steeds belangrijk om te compenseren!

In principe is dat mogelijk, maar dan ben je helemaal zelf verantwoordelijk voor je onderhoud en veiligheid. De ervaring leert echter dat bij veel mensen onderhoud een ondergeschoven kindje is en dat daar doorgaans geen tijd voor wordt gemaakt. Met alle gevolgen van dien. Of dat je website over zijn nek gaat wanneer je na maaaanden eens updates draait, die dan niet meer goed aansluiten op de oude situatie en in dat geval voor problemen zorgen.

Wil je écht per se geen onderhoud bij je hosting, neem dan even contact op voor de prijzen.

Plan nu jouw oriëntatiegesprek!

We maken even kennis, bespreken uitgebreid wat jij nodig hebt, en hoe we dat kunnen realiseren.

Scroll naar boven