De harde lockdown heeft invloed op ons allemaal, zeker wanneer je onderneemt. Of je nou gebruik maakt van het steunpakket of niet, dit zijn 5 dingen die je kunt doen met de tijd die opeens vrijkomt wanneer je zaak tijdelijk dicht moet of wanneer je minder klanten hebt:

1 – Start met bloggen

Zakelijk bloggen is een fantastische manier om anderen te helpen en tegelijkertijd te showcasen wat jij in huis hebt. Mensen die regelmatig jouw behulpzame blogs lezen, zijn sneller geneigd om specifiek JOU in te schakelen als ze hulp nodig hebben op jouw expertisegebied.

Zo kun je bijvoorbeeld begrippen en vaktermen in jouw branche uitleggen, laten zien hoe jij werkt, case studies uitlichten, en inspirerende blogs schrijven die te maken hebben met jouw vakgebied. Probeer er geen verkooppraatje van te maken, maar simpelweg nuttige kennis te delen.

2 – Neem je website onder handen

Kan je website wel een update gebruiken qua uiterlijk, inhoud of simpelweg “aan de achterkant”? Dan heb je daar nu mooi de tijd voor.

Loop eerst je website eens na en maak een to do list. Wat moet er allemaal gebeuren? Vervolgens kun je dat één voor één gaan oplossen, of het allemaal lekker uit handen geven.

3 – Brainstorm alternatieve manieren van ondernemen

Wanneer je geen klanten mag ontvangen, of wanneer je fysieke locatie tijdelijk dicht moet, betekent dat niet per se dat je helemaal niks meer kunt doen! Denk eens na over creatieve manieren waarop jij tóch je zaak draaiende kunt houden.

In mijn omgeving heb ik al gezien dat sommige ondernemers zijn gestart met een webshop of bezorgservice. Anderen hebben dan weer hun kennis in een ecourse gegoten, zijn bezig met een boek, of geven online workshops.

4 – Ga aan de slag met je doelen voor 2021

Coronatijd betekent niet dat je helemaal geen doelen kunt stellen voor het komende jaar. Het vraagt er alleen om dat je er anders tegenaan kijkt, misschien wat flexibelere doelen moet stellen, en lief voor jezelf moet zijn als het door overmacht allemaal niet lukt. Vind je doelen stellen lastig? Schakel dan hulp in van een coach. Doe ik ook 👍🏻

5 – Meld je aan voor mijn 1 op 1 coronawebhulp

Geen idee wat je nou moet met al die toestanden tijdens de lockdown? Ik help jou gratis op weg door samen te kijken hoe jij op een creatieve manier kunt blijven ondernemen in deze moeilijke tijd, plus handvatten om jouw website hier optimaal voor in te zetten.

Omdat ik al ervaring heb met online ondernemen, wil ik andere ondernemers graag helpen om ook creatieve mogelijkheden op dat gebied te ontdekken, ook als je denkt dat die er niet zijn in jouw vak.

Ik brainstorm samen met jou lekker out of the box welke opties er allemaal voor jou zijn, 1 op 1 in een fijne videochat van ongeveer een uur. Daarnaast gaan we kijken wat jouw website nodig heeft om dat te bewerkstelligen, zodat je een concreet actieplan hebt.

Gratis.

Ik heb ruimte voor maximaal 4 sessies per week, zolang de harde lockdown van kracht is.

Stuur me een mailtje of neem contact op via het contactformulier als je mijn hulp nodig hebt!

Winkelwagen
Scroll naar top