Voordat ik Charlottes Tekst en Media oprichtte, was ik al een aantal jaar ecoblogger en veel bezig met duurzaamheid. Het is een rode draad in mijn huidige leven: de aarde leefbaar achterlaten voor toekomstige generaties.

Het begon allemaal tijdens een lezing van prof. dr. Van Der Steenhoven over klimaatverandering. Leek me wel interessant. Was uiteindelijk een mega eyeopener. Heb me daarna ingelezen, beginnend met “De Verborgen Impact” van Babette Porcelijn. Zij bood een eenvoudige manier om je eigen ecologische voetafdruk te berekenen, en praktische handvatten om die voetafdruk te verkleinen. Inmiddels bereken ik ieder jaar mijn persoonlijke voetafdruk en kijk ik wat mijn verbeterpunten zijn.

Op ieder vlak in je leven – dus ook in je werk – kun je duurzame keuzes maken. Vanzelfsprekend probeer ik dan ook zo duurzaam mogelijk te ondernemen. Dit is in grote lijnen wat ik op dat gebied doe:

Deze duurzame keuzes maak ik

Ambities en verbeterpunten

Online impact

Hoe meer ik me bezig houd met online ondernemen en duurzaamheid, hoe meer ik me bewust word van de impact van het wereldwijde web.

Sommige dingen zijn gewoon nodig om mijn onderneming draaiende te houden, zoals een website, marketing en advertenties.

Er is nog zoveel wat ik niet weet, of waar ik pas net mijn tenen in heb gedipt! Ik wil graag onderzoeken hoe groot mijn online impact is als digitale ondernemer en hoe ik die kan verkleinen en/of optimaliseren.

Duurzame digital nomad

Eén van mijn grote wensen is om (parttime) digital nomad te worden. Maar dan niet het type dat constant de wereld over vliegt. Ik wil met de trein en te voet door Europa. Slow travel.

Rust, stilte en natuur zijn belangrijk voor mij om te kunnen functioneren. Als autist ga ik heel slecht op de steeds drukker wordende maatschappij met steeds meer prikkels. Hierdoor heb ik meer behoefte aan oplaadmomenten.

Daarom droom ik van een onderneming met passief, schaalbaar inkomen, waardoor ik de tijd en financiële ruimte krijg om veel te wandelen, backpacken, en periodes door te brengen in afgelegen cottages.

Inzetten voor autisme

Omdat ik zelf autist ben, weet ik hoe lastig het is om als autist een fijne, prikkelarme werkplek te vinden waar je geaccepteerd wordt zoals je bent, en waar rekening gehouden wordt met jouw needs. Dat is de hele reden waarom ik ondernemer ben geworden!

Ik weet nog niet hoe ik dit ga vormgeven – een community voor autistische ondernemers, stageplekken bieden voor autisten, andere autisten helpen bij het opbouwen van een onderneming, anything – maar de wens is er.

Ik zet af en toe mijn webdesignskills in voor vrijwilligersprojecten via De Nieuwe Gevers.

Ik ben lid van Happy Planet Professionals, een community van duurzame ondernemers die elkaar peer-reviewen en inspireren.

This website is hosted Green - checked by thegreenwebfoundation.org

Mijn eigen website is natuurlijk ook groen gehost!

Winkelwagen
Scroll naar top