Veel startende ondernemers die ik spreek kiezen voor een alles-in-één service waar webdesign, hosting en onderhoud in één klap voor ze geregeld wordt. Vaak betaal je voor het één en krijg je het ander er “gratis” bij. Klinkt lekker makkelijk en handig, maar zelf ben ik er niet zo’n fan van. In deze blogpost leg ik je uit waar je op moet letten en hoe je bewuste, slimme keuzes maakt op dit gebied.

First things first: Zelf bied ik natuurlijk ook webdesign én hosting én onderhoud aan. Maar toch is dat anders dan de meeste aanbieders. Het verschil zit hem in de mate van vrijheid. In het begin van je ondernemerschap maakt dat misschien niet zoveel uit, maar wanneer je later beter weet wat je wilt, wat je nodig hebt, en wie je daarvoor wilt inschakelen, kan het je in een lastig parket brengen.

Hoe werkt het bij veel alles-in-één aanbieders?

Bij de meeste grote, goedkope alles-in-één aanbieders is er namelijk een grote catch waar je in het begin niet zoveel last van hebt: namelijk een soort “vendor lock in”. Je móét de boel in combinatie bij hen afnemen. Ze ontwerpen je website en regelen je hosting, maar die hosting is alleen voor de website die zij aanbieden. Wil je je website ooit laten herontwerpen door een ander, dan moet je ook direct veranderen van hostingpartij. Niet onmogelijk, maar wel “gedoe”, waardoor je eerder geneigd bent om op een plek te blijven waar je eigenlijk niet 100% tevreden bent.

Of juist de andere kant op: Je wilt graag van webhost veranderen. Na de verhuizing van je website blijkt opeens dat je daar niks aan kan veranderen of zelfs updaten, omdat ze met betaalde themes, builders en plugins hebben gewerkt. Wil je dan dat je website up to date en veilig blijft, of wil je ooit dingen als teksten en foto’s veranderen, dan moet je opeens ook je website laten herontwerpen.

Of je bent gebonden aan één heel specifieke websitebuilder, waardoor je beperkt bent in je functionaliteit en ontwerp. Merk je niet zoveel van als je net komt kijken en een eenvoudige eerste website wilt bouwen, maar wanneer je groeit als ondernemer en complexere dingen nodig hebt en specifieke integraties, en wat jij nodig hebt bieden ze niet aan… Tsja, dan zit je.

Niet zo leuk, dat soort verrassingen. Vooral als je er al heel veel tijd en energie in hebt zitten.

Mijn waarden: vrijheid en transparantie

Zelf houd ik er andere waarden op na. Ik vind het belangrijk dat mijn klanten keuzevrijheid hebben en daadwerkelijk begrijpen wat ze precies afnemen en waar ze voor betalen. Je kunt bij mij dus én webdesign én hosting én onderhoud afnemen, maar je kiest zelf wat je wel en niet nodig hebt, wat je door mij wilt laten doen, en wat door een ander.

Bij webdesign zorg ik ervoor dat je website zo gebouwd is, dat je altijd kunt verhuizen wanneer je dat wilt, en dat je website functioneel, aanpasbaar en updatebaar blijft.

Bij hosting ga ik altijd met je in gesprek of je zelf je website wilt laten bouwen, of je het door mij wilt laten doen, of door een ander, en ik geef je altijd wat je nodig hebt om dat te doen.

En natuurlijk zorg ik er ook voor dat onderhoud iets is wat je zelf kunt doen, aan mij kunt uitbesteden, of aan een ander.

Die vrijheid vind ik zelf belangrijk, dus die gun ik een ander ook. Ook als ik daarmee zelf een deel van een opdracht misloop. Ik wil namelijk dat jij zelf kunt kiezen, nu en in de toekomst, wat het beste bij jou past, en niet vastzit in het aanbod van één specifiek bedrijf.

Die keuzevrijheid, service en eerlijk advies, dat is waarmee ik mezelf wil onderscheiden. Alles-in-één, maar alles apart, om het zo maar te zeggen 😉

Download nu jouw gratis ebook met 23 praktische tips om jouw website te verduurzamen!


Vind je dit een interessant artikel? Sharing is caring! 👇🏻

Winkelwagen
Scroll naar top