Even heel praktisch: Wat heb je aan een blog als ondernemer?

Bloggen: Het is ooit begonnen als online dagboek, maar tegenwoordig is het een waardevolle manier om je bedrijf te ondersteunen. Met jouw artikelen help je bestaande en toekomstige klanten op weg en bouw je een relatie op met terugkerende lezers. Maar als je even naar de praktische kant kijkt, wat heb je aan een blog als ondernemer? Hoe zet je die blog voor jou aan het werk?

👩🏻‍💻 1 – Beter online vindbaar

Als eerste ben je door regelmatig te bloggen beter online vindbaar. Bloggen draagt namelijk ontzettend veel bij aan de zoekmachineoptimalisatie van jouw hele website. Hoe meer informatie jij op jouw vakgebied geeft, hoe meer vragen jij beantwoordt, hoe vaker jij boven komt drijven in de zoekresultaten bij Google, Bing of Ecosia.

Hoe langer je blogt, hoe vaker je in de zoekresultaten verschijnt, hoe meer mensen jouw website bezoeken zonder dat je er actief iets voor hoeft te doen. Als je dan ook nog een slimme call to action onder je blog plaatst, heb je een heel goed begin voor de start van een passief, geautomatiseerd verdienmodel.

👩🏻‍💻 2 – Je blijft top of mind

Wanneer je regelmatig blogs publiceert en die ook actief deelt op je social media kanalen, dan blijf je makkelijk top of mind bij je volgers. Je bent namelijk regelmatig zichtbaar, en biedt ze iets waardevols, zonder dat je dubbel content hoeft te verzinnen voor je online marketing.

Op de hoogte blijven van mijn duurzame webtips en filosofische hersenspinsels?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief 👇🏻

👩🏻‍💻 3 – Leads genereren

Een blog is ontzettend geschikt om leads te genereren, die later weer klanten worden. Onder iedere blogpost kun je namelijk een call to action plaatsen die mensen stimuleert om zich in te schrijven voor jouw mailinglijst. Ofwel door ze een waardevolle, gerelateerde weggever aan te bieden, ofwel door ze simpelweg te vertellen dat ze via jouw nieuwsbrief op de hoogte kunnen blijven.

En zodra ze eenmaal op die lijst staan, kun je ze warm maken met een goed samengestelde emailfunnel en zo jouw producten of diensten verkopen.

👩🏻‍💻 4 – Producten verkopen

Verkoop je geen diensten maar producten? Ook dan kan een blog heel waardevol zijn. De kunt de call to action onder een blog namelijk ook heel goed benutten om laagdrempelige, niet al te dure producten te verkopen. En ook dat kan een opstapje naar je nieuwsbrief zijn! Met de WooCommerce / Mailerlite koppeling kun je je klanten een vakje laten aankruisen dat ze ook graag je nieuwsbrief ontvangen. Zo kun je ze in de toekomst nog een keer benaderen.

Hier lees je alles over de Mailerlite / WooCommerce integratie

👩🏻‍💻 5 – Extra inkomsten door affiliate links

Naast leads en klanten genereren, kun je je blog ook inzetten om extra passief inkomen te genereren met affiliate links. Niet alleen als lifestyleblogger, maar ook als ondernemer. Zo kun je bijvoorbeeld affiliate links plaatsen naar software die je veel gebruikt, boeken die je aanbeveelt, of cursussen die je zelf hebt gevolgd.

Zo help je niet alleen anderen met je eigen producten en diensten, maar verdien je er ook aan wanneer iemand het zelf wil doen.

Kortom: Je blog is niet alleen een etalage van wie jij bent en wat jij kunt doen, het is ook heel goed in te zetten als virtuele verkoper. Hoe langer je blogt, hoe meer bezoekers je trekt, en hoe meer het oplevert!

Aan de slag met waardevolle content

Cheat sheets webteksten
Cursus Waardevol Bloggen
Scroll naar boven