5 redenen om jouw website te laten bouwen door een pro (en niet door de buurjongen)

Wanneer je start met ondernemen, of een vereniging of stichting opricht, heb je een website nodig om goed vindbaar te zijn op internet. Je hebt niet de technische kennis, zin of energie om zelf aan de slag te gaan, maar eigenlijk heb je ook geen zin om er bakken met geld tegenaan te gooien. I mean, het is maar een website, right? Dat kan de buurjongen toch ook wel even doen voor 2 kratjes bier?

HO. STOP.

Is leuk, zo’n buurjongen die handig is met tech, en 2 kratjes bier is lekker goedkoop. Maar toch raad ik het je sterk af. Waarom? Nou, lees maar:

👩🏻‍💻 1 – Een pro kan adviseren op het gebied van veiligheid

Een website moet veilig zijn. Punt. Voor de bezoeker, en voor jou als eigenaar. Ook kleine, onbelangrijk ogende websites zijn regelmatig doelwit van aanvallen.

Een pro kijkt of jij een SSL certificaat hebt – en zo nee, dan helpt hij of zij met regelen. Ik zie zo vaak nog websites zonder SSL certificaat, echt ongelofelijk. Die versleuteling is echt essentieel wanneer je gevoelige gegevens verstuurt, zoals inloggegevens. Ja, ook je eigen WordPress inlog.

Daarnaast is een pro beroepsmatig dagelijks bezig met webdesign, en dus op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, en welke plugins veilig en betrouwbaar zijn. Zelf installeer ik altijd Wordfence als extra veiligheidsmaatregel en zorg ik dat de WordPress core, theme en plugins van een site up to date gehouden worden.

👩🏻‍💻 2 – Profiteer van een pro theme

Wanneer je je website door een pro laat bouwen, is de kans groot dat je kunt profiteren van een pro theme. Deze themes zijn doorgaans wat flexibeler en uitgebreider dan de gratis themes.

Zelf gebruik ik Astra Pro: hier heb ik eenmalig een smak geld voor neergelegd, en nu heb ik voor een onbeperkt aantal websites een pro licentie. Ook wanneer ik zelf niet meer gebruik maak van Astra Pro, blijven de licenties op de gebruikte websites geldig. Dat zijn kleine maar belangrijke details waar professionals op letten.

👩🏻‍💻 3 – Een pro weet welke plugins het beste passen bij jouw needs

Iemand die veel websites bouwt, probeert veel plugins uit om precies de goede te vinden, en weet dus als geen ander wat perfect aansluit bij wat jij nodig hebt. Zo zit je niet met een soort halfbakken oplossing die je eigenlijk niet mooi of handig vindt.

Daarnaast (ik heb het al eerder genoemd) heeft een professional veel ervaring met diverse plugins en een aantal favorieten waarvan hij of zij weet dat ze fijn in gebruik, stabiel en veilig zijn.

👩🏻‍💻 4 – Een pro bouwt mobielvriendelijk

Leuk, zo’n website die er op desktop goed uitziet, maar doet hij het op je mobiel net zo goed? Dit is belangrijk, omdat bij steeds meer websites het gros van de bezoekers via een mobiel komt, ipv een traditionele desktop.

Wanneer ik een website bouw, check ik constant hoe het er op mobiel en tablet uit gaat zien. De meeste dingen gaan automatisch wel goed, maar soms moet je net even wat finetunen. Daarnaast weet ik handigheidjes om de uitlijning en af en toe zelfs de volgorde van sommige elementen per device aan te passen. Zo ziet je website er op mobiel net zo professioneel uit als op een desktop.

👩🏻‍💻 5 – Service en advies

Naast simpelweg het bouwen van die website, geeft een pro je ook een bepaald niveau van service en advies.

Zelf begin ik daar altijd al mee wanneer we de eerste opzet bespreken: wat is handig qua paginahiërarchie en menu-indeling? Is een onepager geschikt? Heb je een blog of webshop nodig? Hoe zit het met formulieren, of een opt-in popup voor je nieuwsbrief?

Daarnaast vraag ik altijd een tekst voor de privacyverklaring van een klant, en regel ik met Complianz voor een goede afhandeling van de cookies: een banner, policy en ook de mogelijkheid om de voorkeuren aan te passen.

Na oplevering geef ik altijd 3 maanden gratis onderhoudsservice. Daarna kan de klant ervoor kiezen om het zelf te doen, of een onderhoudscontract af te sluiten. Bij de buurjongen moet je altijd maar zien of hij tijd heeft en hoe snel iets geregeld wordt. Wanneer je een pro hiervoor betaalt, weet je dat er tijd voor gemaakt wordt.

In het kort:

  • Je website door een professional laten bouwen is veiliger;
  • Je website door een professional laten bouwen brengt vaak premium perks met zich mee, waar je niet per se extra voor hoeft te betalen;
  • Een professional heeft veel beter zicht op de beste en betrouwbaarste plugins;
  • Een professional zorgt dat je site er ook op een telefoon goed uitziet;
  • Een professional biedt je ook ondersteuning.

Zelf je website verduurzamen?

Met deze tips doe je dat in een handomdraai! Download nu mijn gratis ebook.

Hiermee schrijf je je in voor de nieuwsbrief. Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.

Scroll naar boven